Historie Peter Akkerman Optiek

Peter Akkerman,  een geboren Hillegersberger!

Toen de Bergse Dorpsstraat nog een echte dorpsstraat was en de nu bekende winkeldriehoek nog vaste grond moest vinden in het veen, opende Akkerman Optiek op 12 augustus 1931 zijn winkeldeuren voor het publiek. Door zijn ondernemingsgeest genoot de heer Akkerman Sr., al snel het vertrouwen van een groot aantal vaste klanten, relaties en leveranciers. 

Van de plannen voor het nieuwe winkelgebied aan de Weissenbruchlaan maakte hij dankbaar gebruik om zijn optiek naar de moderne maatstaven van het naoorlogse, door Rotterdam geannexeerde Hillegersberg, in te richten. 

Het werd een geweldig succes en de naam Akkerman Optiek beperkte zich niet alleen tot landelijke bekendheid maar groeide, dankzij zijn gevoel voor publiciteit, uit tot ver over de landsgrenzen. Televisieaandacht via de eerste “Miss Bril” verkiezing en de opening van een “Looktiek” door Willem Duys, legden de basis voor een onafzienbare stroom van publicitaire hoogstandjes, waarbij uitnodigingen aan de grote artiesten der aarde niet uit de weg werden gegaan. Het leidde tot de eerste handgemaakte bril van Lee Towers, maar ook ontving Elton John bij Willem Duys “Voor de vuist weg” een speciale door Akkerman vervaardigde Klavierbril, die hij de gehele uitzending ophield. 

In dezelfde periode zorgen zijn beide zoons voor een welkome versterking, waarmee de bedrijfsoverdracht van de zaak bovendien wordt veilig gesteld. Een van hen vestigt zich zelfs tot aan de verkoop in 2007 met een eigen optiek in het centrum van Rotterdam. 

Het oorspronkelijke bedrijf, voortgezet door zoon Peter Akkerman, is echter tot aan vandaag gevestigd aan de Weissenbruchlaan in Hillegersberg. Intussen maakt Peter’s zoon zijn opwachting om straks in de voetsporen van zijn vader en opa te treden. 

Bekijk onze ‘Celebrity Gallery’ en verbaas u over de oorspronkelijkheid en vindingrijkheid, waarmee Akkerman Optiek de artiestenwereld op zijn kop zette en werd tot: Akkerman International Eyefashion.

Celebrities!
Door de jaren kind aan huis bij Akkerman

historie-akkerman-optiek.jpg

Gevoel voor publiciteit speelt bij Akkerman International Eye Fashion altijd een belangrijke rol. Deze ‘Celebrity Gallery’ geeft aan dat, in combinatie met Akkerman Design, opzienbarende stunts zijn uitgehaald. Deze zorgden er voor dat menig artiest een “ommetje” maakte om bij Akkerman Optiek aan de Weissenbruchlaan een speciaal voor hem of haar gemaakt kunstwerkje te passen. 

Veel sterren passeerden dankzij Akkerman’s relatiekring de revue: Rod Stewart, Don Mc Lean, Lou Rawls, Pia Beck, Gerard Cox, Yvonne Keely, Tom Mulder en niet te vergeten Cliff Richard, die rechtstreeks vanaf Rotterdam Airport aan de Weissenbruchlaan een tussenstop maakte. Elton John ontving bij Willem Duys “Voor de vuist weg” een speciale Akkerman Klavierbril, die hij de gehele uitzending ophield. De “bijschriften bij de foto’s” vertellen het verhaal.
 

WEBSHOP | OPTOMETRIE | CONTACTLENZEN | MERKEN

1_store_akkerman.jpg
AKKERMAN OPTIEK

WEISSENBRUCHLAAN 152-154 | ROUTE
010 4188146
PETER@AKKERMANOPTIEK.NL

PETER AKKERMAN INTERNATIONAL EYE FASHION
Richt zich vooral op trendy en exclusieve brilmode, optometrie en oogzorg, maatwerkbrillen, kinderbrillen, optisch hoogstaande brillenglazen en contactlenzen, maar u kunt bij ons uiteraard ook terecht voor brillen en contactlenzen uit alle prijs klassen. Bij Peter Akkerman wordt voor u nog ruim de tijd genomen bij het maken van de juiste keuze. Ouderwetse service gecombineerd met moderne professionaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

 

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen