Akkerman Eyefashion nieuws

Kras op het glas

DvD - 08-08-2016 @ 14:23

Niek is opticien én optometrist. Niek ziet alles en schrijft het op. Met oog voor detail. In deze aflevering komt de flamboyante Simone met een probleem. En laat de oorzaak nou net bóven haar ogen zitten.

Als Simone binnenkomt, kijkt iedereen in de winkel even op. Glanzend zwart haar heeft ze, bijna altijd een zwart strak truitje en een rode rok. Daaronder: zwarte panty en rode naaldhakken. Simone is niet ordinair, eerder flamboyant. Soms heeft ze een rood hoedje op, alsof het Prinsjesdag is, en van die sierlijke handschoentjes aan. Ze heeft altijd haar witte hondje bij zich, zo’n poedel met een geschoren achterkant, die het beestje nogal deftig maakt. Simone heeft een glanzende, zwarte bril. Past helemaal bij haar aristocratische uitstraling. Ze is bedrijfsjurist, lost zakelijke geschillen op, en ik weet dat ze goed is. Vooral als de zaak op de spits gedreven wordt. Dan kan ze streng kijken, om bang van te worden.
Vorige week werd ik zelf een beetje bang van haar. Ze kwam binnen zonder wat te zeggen, deed haar handschoenen uit en sloeg er meerdere malen ongeduldig mee op de toonbank. Ik was achter bezig met een optometrisch onderzoek toen ik haar ontwaarde. “Ik kom eraan, Simoon”, zei ik amicaal.


“Dat is je geraden.”
 

Haar wimpers waren zo lang, het leken wel skischansjes voor smurfen.
Zo. Er was een probleem, zoveel was wel duidelijk.
Toen ik na een minuut of drie voor haar ging staan, deed ze theatraal haar bril af.
Ik had nu beter zicht op haar diepblauwe ogen en opvallende wimpers. Ze hadden wel wat weg van een skischans voor smurfen, bedacht ik, terwijl ik bij die gedachte mijn best moest doen om niet in de lach te schieten.
 

“Er zitten krasjes op het glas”, zei Simone.
 

“Dat moet bij het slijpen gebeurd zijn. Want ik doe de bril altijd keurig in de koker. Vanmorgen viel het me ineens op. Alsof ik door ongewassen ramen zit te kijken.”
Ik keek naar de glazen en toen weer naar haar skischansjes. Ik legde de bril neer en zei: “Mooie wimpers, heb je.”
“Dank je”, zei ze. “Maar charmeur, voor geflirt heb ik geen tijd. Wat ga je aan die krasjes doen?”
“Je hebt geluk”, zei ik, “we kunnen het herstellen. Maar je moet wel een nieuw montuur.”
“Wat!?” Ze keek me met grote ogen aan. “Hoezo dat?”
“Het zijn je wimpers”, zei ik.
“Begin je nou weer?”
“Ja”, zei ik. “Je bent de bril komen passen met kortere wimpers. Als je gewend bent om je wimpers langer te maken met mascara, of lange nepwimpers te gebruiken, dan moet je dat ook doen voordat je een montuur uitzoekt. De glazen staan nu dicht tegen je ogen aan, omdat je wimpers ze bij het passen niet aanraakten. Als je wimpers langer zijn, trekken ze strepen over de brillenglazen. En geloof me, je bent niet de eerste. Maar we gaan wat regelen hoor, met dat nieuwe montuur. Laten we meteen maar opnieuw passen, want nu zijn je wimpers mooi op lengte.”
Ze kreeg er een kleur van. Rood. Het stond haar beeldig.

Nike
 

WEBSHOP | OPTOMETRIE | CONTACTLENZEN | MERKEN

1_store_akkerman.jpg
AKKERMAN OPTIEK

WEISSENBRUCHLAAN 152-154 | ROUTE
010 4188146
PETER@AKKERMANOPTIEK.NL

PETER AKKERMAN INTERNATIONAL EYE FASHION
Richt zich vooral op trendy en exclusieve brilmode, optometrie en oogzorg, maatwerkbrillen, kinderbrillen, optisch hoogstaande brillenglazen en contactlenzen, maar u kunt bij ons uiteraard ook terecht voor brillen en contactlenzen uit alle prijs klassen. Bij Peter Akkerman wordt voor u nog ruim de tijd genomen bij het maken van de juiste keuze. Ouderwetse service gecombineerd met moderne professionaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

 

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen